Markten

FMCG & Food

Dagelijks in verbinding met mensen.

Als er één branche is die de mogelijkheid heeft om dagelijks van betekenis te zijn voor mensen, dan is het FMCG & Food. Aan de andere kant weten we natuurlijk ook dat niets zo moeilijk is als relevant blijven, juist omdat je zo vanzelfsprekend bent.

Vanaf de start van Beautiful Lives zijn we werkzaam in FMCG en food en adviseren we bekende en minder bekende nationale en internationale spelers hoe ze van betekenis kunnen worden of blijven in de Nederlandse of Europese markt. Daarbij nemen we zowel een consumenten- als een shopper perspectief mee.

Healthcare

De mens centraal.

Als je alle ingewikkelde begrippen rondom behandelingen, stakeholders en financieringsstromen hoort, zou je het bijna vergeten: goede zorg gaat over mensen. Onderzoek in de zorg is complex en kent zijn eigen dynamiek; niet alleen tijdens gesprekken, maar ook in de opzet en voorbereiding van projecten.

Beautiful Lives werkt voor farmaceutische bedrijven, zorginstellingen en patiëntenverenigingen en kent de weg in de zorg. We spreken de taal, kennen de regels en de mensen. Ons health care team schakelt makkelijk met zowel health care professionals (artsen, specialisten, verpleegkundigen) als patiënten en werkt altijd vanuit onze human based benadering. Ook voor health care professionals geldt immers dat hun besluiten gebaseerd zijn op zowel emotionele en subjectieve als op rationele en objectieve afwegingen. Beautiful Lives vertaalt inzichten naar concrete aanbevelingen. Onder andere voor innovatie in de zorg, positionering en communicatie m.b.t. (nieuwe) therapieën of patiëntgerichte zorg- en ondersteuningsprogramma’s.

Mobiliteit

Waar ga jij naartoe?

Of het nu gaat om de auto, de fiets of het openbaar vervoer, ontwikkelingen rondom vervoer en het vervoersklimaat gaan snel. De toenemende behoefte aan kleinere auto’s, nieuwe typen brandstof, fietsen die steeds meer een identiteitswaarde krijgen, groeiende aantallen treinreizigers en stations die nieuwe rollen krijgen. Het is maar een greep uit de veranderingen die gaande zijn.

Beautiful Lives begrijpt hoe en op welke manier mensen onderweg gaan en zijn. En waarom ze de ene keer voor het ene en de andere keer voor het andere vervoersmiddel kiezen. We kijken niet alleen naar het vervoer, maar ook naar de bredere context om het vervoersmiddel heen. Wat betekent reizen met de trein, auto, fiets? Hoe heeft dit invloed op de faciliteiten die je tijdens de reis gebruikt? Hoe ga je om met de aanschaf van je vervoersmiddel? Vanuit dit begrip adviseren we opdrachtgevers hoe zij in beweging kunnen blijven om optimaal aan te kunnen sluiten op de behoeften van hun klanten.

Finance

U bent aan zet!

De financiële wereld heeft de afgelopen periode nogal wat over zich heen gekregen. Maar we zien we dat het tij langzaam keert en er meer rust komt. Dat betekent niet, dat alles weer is zoals het was. Er zijn nieuwe verhoudingen ontstaan. Het is zowel voor de sector als voor haar klanten zoeken hoe daarmee om te gaan en daaraan invulling te geven. Transparantie en ‘de klant centraal’ zijn belangrijke uitgangspunten geworden.

Beautiful Lives weet wat klanten van banken en verzekeraars verwachten. Dat is geen wereldrevolutie. We spreken namelijk met klanten, particulier of zakelijk, en hebben geleerd dat ze in de eerste plaats behoefte hebben aan een goed product en eerlijke en prettige communicatie. Er is, in hun ogen, al veel schoon schip gemaakt. Wat rest is ervoor te zorgen dat de financiële sector in tune komt met de samenleving. Aan u de kans om daar samen met ons vorm aan te geven.

Media & digital

Samen YouTube kijken op Whatsapp?

Media is omnipresent en mediaconsumptie is omnichannel. Netflixen terwijl je een game speelt. Met zijn allen op de bank, terwijl iedereen zijn eigen programma kijkt via smartphone of tablet. En gezellig samen commentaar geven via Twitter of Whatsapp.

Wij helpen opdrachtgevers om mensen in een snel veranderend medialandschap te begrijpen en de impact van deze veranderingen op hun media (keuze) gedrag inzichtelijk te krijgen. Op basis daarvan evalueren we channels en content. We kijken naar de rol van mediamerken en de manier waarop zij relevant zijn en blijven. Een uitdaging, kijkend naar de enorme stortvloed aan media waaruit consumenten kunnen kiezen.

Energie

Energie van je klant!

De energiemarkt kenmerkt zich door low interest, low involvement en low loyalty. Switching is aan de orde van de dag. En marketeers bij energiebedrijven draaien overuren op acquisitie en behoud. Duurzaamheid, groene stroom en slimme thermostaten zijn de meest recente wapens in de strijd om de consument.,zijn dit de goede triggers voor betrokkenheid en loyaliteit?

Beautiful Lives is goed thuis in de energiemarkt. Een markt waarin grote veranderingen op stapel staan. Het zelf opwekken van energie en daarmee het heft in eigen handen nemen, lijkt dé manier te worden om betrokkenheid te creëren. Early adopters experimenteren al met zonnepanelen en het decentraal opwekken van energie. Maar tegelijk zien we nog steeds een grote groep consumenten die al tevreden is met een goede dienstverlening en normale, menselijke communicatie. Net als in het dagelijks leven is dat belangrijke voorwaarde voor een goede relatie.