Op klantreis met BOVAG

Niels Hansen over de strategische relatie tussen BOVAG en BL:

De uitdaging

Brancheorganisatie BOVAG is er voor haar leden, maar heeft in de nieuwe strategie de klanten van die leden centraal gesteld. BOVAG fietsbedrijven wilde inzicht in de behoeften en beleving van de aankoop van een fiets. Om in een markt onder druk fietsretailers de middelen te bieden om effectiever fietsen te verkopen.

Onze aanpak

Aan de keukentafel van mensen die onlangs een fiets kochten hebben we met geeltjes en een brown paper hun customer journey geco-creerd, inclusief de behoeften en emoties per stap. Er blijken 5 typen fietsenkopers te zijn. Deze kopers en hun journey’s hebben we gevalideerd en gekwantificeerd met partner SAMR. Voor de grootste strategieën hebben we de aanbevelingen uitgewerkt totdat ze bruikbaar waren op de winkelvloer.

De impact

Er worden diverse middelen ontwikkeld om het koperstype direct te herkennen en op de beste manier daarop in te spelen, zowel online als offline. De inzichten zijn onder meer verwerkt in salestrainingen voor BOVAG leden en in de software achter hun websites, zodat ze zowel binnen als buiten de fietsenwinkel meer impact hebben op de klantreis.

  • . Customer journey
  • . Aan de keukentafel
  • . Kwali-kwanti
  • . Verkooptraining

Meer info?
Vraag het één van onze experts >